Wat te doen?

Heeft u last van geluidshinder door kattenverjager (deze toestellen geven een pijnlijke pieptoon af van 140 decibel)? Meld het hier! Ook wat u juridisch kunt doen tegen deze vorm van geluidsoverlast.

OPROEP! Wij willen u vragen als u of uw kinderen medische klachten krijgen door de hoge pieptoon: Meld het aan de huisarts! Omdat (KNO) artsen en audiologen geen signalen binnen krijgen blijft dit een onderkent probleem!
Plaats reactie
mosquito
Site Admin
Berichten: 830
Lid geworden op: 30-11-2013 02:09

Wat te doen?

Bericht door mosquito » 10-08-2014 12:37

Wat te doen bij overlast door LFg:

1. Doe eerst onderzoek in- en om het eigen huis.

Hoge tonen zijn zeer lastig te lokaliseren. Bekijk of er een kleine luidspreker iemand in de tuin heeft staan of aan de woning heeft bevestigd. Het bereik van hoge tonen is maximaal 39 meter. Hoge tonen kunnen gemakkelijk door het rooster van het raam binnen dringen.

2. Melden is absoluut noodzakelijk; 

Geen meldingen = geen probleem. Dat u de enige bent die het hoort, ontslaat verantwoordelijken niet van hun plicht onderzoek te doen en eventueel maatregelen te treffen.

Maak altijd melding bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit, Consuwijzer en uw gemeente waarin u woont. Zij verzamelen HFg-klachten om die jaarlijks aan de rijksoverheid te kunnen presenteren. Belangrijk, want 'Den Haag'moet tot wetgeving over gaan en als mensen zich niet melden, gebeurt dat niet. 

b. De Verhuurder: 
Heeft u een huurhuis en vermoedt u dat de bron bij de buren / in het gebouw ligt, en komt u er met betreffende veroorzakers niet uit, dan is het zaak de verhuurder aan te spreken.

c. Bouw- en woningtoezicht: 
Komt u er met de verhuurder niet uit of is het een koopwoning, dan kunt u Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente in te schakelen. Telefonisch via het algemene nummer van de gemeente of via de gemeentewebsite. 

d. Milieudienst van de gemeente en provincie:
Als u het ook buiten uw huis waarneemt, adviseren wij u de klacht te melden bij de milieudienst van uw gemeente. Via het algemene nummer van uw gemeente kunt u meestal doorverbonden worden. De gemeente moet dan een onderzoek instellen. Niet door zelf te komen luisteren, maar door grondig te komen meten. 


e.Huisarts:
Bespreek uw klachten met uw huisarts en maak in het gesprek duidelijk dat het niét om tinnitus gaat.hoogfrequentgeluid en trillingen komen van buitenaf, tinnitus komt van binnenin het hoofd. HFg klachten gaan op HFg-vrije / arme plekken over of verbeteren aanzienlijk; tinnitus blijft aanhouden. Tinnitus veroorzaakt geen voelbare trillingen door het lichaam, geeft geen beklemming op het hart en veroorzaakt geen hartritmestoornissen. HFg doet dit in een groot aantal gevallen wel. U kunt uw arts op onze website attenderen. www.pieptonen.nl

f. GGD:
Ook raden wij aan uw klacht te melden bij de GGD van uw regio. De GGD staat nogal sceptisch tegenover de materie van HFg, maar mag de ogen niet blijven sluiten voor de ellende en enorme gezondheidsproblematiek die HFg veroorzaakt. Vraag om een schriftelijke bevestiging van uw klacht en vraag of de milieu-arts van de GGD u terug belt. Laat u niet afschepen met het aanbod van 'gedragstherapie' als oplossing. Weliswaar kan dat helpen de overlast enigszins te leren hanteren, maar neemt het probleem dat HFg veroorzaak niet weg.
3.Lotgenotencontact kan erg waardevol zijn ter ondersteuning, kennisdeling en in het contact naar instanties. U kunt zich aanmelden op het forum via de knop op onze website en meepraten over de HFg-problematiek, uw ervaringen hiermee en mogelijke oorzaken en oplossingen. Het forum wordt door derden beheerd, vragen over de werking van het forum en eventuele problemen met inloggen etc. kunnen daar gesteld worden. 

4.Probeer afleiding te zoeken, hoe lastig dit ook is.
Probeer dagelijks naar buiten te gaan en de dagelijkse activiteiten vol te houden. Blijf goed voor uzelf zorgen.
Slaapproblemen: sommige mensen slapen met een ventilator naast hun bed om het HFg te maskeren. Anderen met de ruis cd van de universiteit Groningen. Dit is vaak beter dan het HFg van buiten en kan enige tijd verlichting geven. Oordopjes helpen niet goed genoeg.

Plaats reactie

Terug naar “Geluidshinder door kattenverjager”