CDA vreest geluidsoverlast vijfdaagse festival Groene Ster

Geluidsoverlast door andere zaken. Blaffende hond? Harde muziek? Meld het hier. Geeft u ook aan wat u er aan gedaan heeft.
Plaats reactie
mosquito
Site Admin
Berichten: 830
Lid geworden op: 30-11-2013 02:09

CDA vreest geluidsoverlast vijfdaagse festival Groene Ster

Bericht door mosquito » 27-08-2014 12:12

http://www.dehuisaanhuis.nl/nieuws/4023 ... oene-ster/
LEEUWARDEN – Het Leeuwarder CDA maakt zich zorgen over de mogelijke geluidsoverlast die het vijfdaagse dance-festival Psy-Fi (vanaf donderdag) zal verzoorzaken.
De partij heeft haar twijfels in een brief aan het college van b. en w. geuit. ,,Wellicht dat de solidariteit van de kant van Camminghaburen en andere omwonenden wordt overvraagd nu ook de komende dagen het Psy-Fi Festival onafgebroken 24-uur per dag, vijf dagen lang geluid gaat maken.”
Het CDA zegt deze zomer al klachten vanuit Camminghaburen te hebben gehoord, de wijk die het dichtst bij de Groene Ster ligt. Er zijn tot nu twee festivals – Welcome To The Village en Promised Land – gehouden. In het recreatiegebied mogen drie festivals gehouden worden. Omdat Sound Flavours (op 9 augustus) niet doorging, werd de vergunning aan de organisatie van Psy-Fi toebedeeld.
Psy-Fi reageerde al op de brief van de christen democraten. De woordvoerder schreef onder meer: ,,Wij als organisatie hebben daarom speciale geluidssystemen samen- en ingesteld door professionals. Dit was al uit eigen initiatief, maar ook naar aanleiding van de klachten van voorgaande festivals. Met deze geluidssystemen kunnen we zoveel mogelijk het geluid sturen en overlast tegengaan. Het geluid wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk naar de weilanden én naar de grond gestuurd om daarmee te zorgen voor zo min mogelijke geluidsoverdracht.”
Lees hier de vragen van het CDA Leeuwarden aan het college.
- See more at: http://www.dehuisaanhuis.nl/nieuws/4023 ... xHAMd.dpuf


mosquito
Site Admin
Berichten: 830
Lid geworden op: 30-11-2013 02:09

Bericht door mosquito » 27-08-2014 12:24

Wij hebben gemeente Leeuwarden vragen gesteld over hoeveel decibel het geluid mag zijn van de festivals. Voor de antwoorden surft u naar:

http://pieptoon.multiforum.nl/viewtopic ... pieptoon#7

http://postimg.org/image/rnadpu8fp/
http://postimg.org/image/kxnt3d5yl/
http://postimg.org/image/bu7jhwr0n/
http://postimg.org/image/th71qpjo3/

Plaats reactie

Terug naar “Geluidshinder ”