Stroomfabriek houdt Nijmegen-west uit slaap met fluittoon

Overige onderwerpen. Hoge tonen van andere apparaten.
Plaats reactie
mosquito
Site Admin
Berichten: 827
Lid geworden op: 30-11-2013 02:09

Stroomfabriek houdt Nijmegen-west uit slaap met fluittoon

Bericht door mosquito » 17-09-2014 20:54

http://www.gelderlander.nl/regio/nijmeg ... -1.4528473
NIJMEGEN - Bij de energiecentrale van GDF Suez in Nijmegen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag diverse klachten binnengekomen over een aanhoudende hoge fluittoon. Dat geluid zou bij de stroomfabriek vandaan komen. Volgens de centrale is er geen sprake van een calamiteit.

Bekijk ook...
Nijmeegse tuinvereniging Stevensgaarden bestaat 40 jaar
Mogelijk snel sluiting Electrabel
Energiecentrale Nijmegen ligt langer stil voor reparatie
Stoomsysteem
Een milieuexpert van GDF Suez heeft de klachten ontvangen en samen met de veiligheidsexpert onderzocht wat de oorzaak is geweest. "Het geluid heeft te maken heeft met het opstarten van het stoomsysteem van de centrale. De energiecentrale heeft enkele weken stil gelegen voor revisie. Nu we vandaag weer willen beginnen met de stroomproductie moeten de stoomleidingen worden schoongeblazen."

Uitblazen
In die leidingen is bij het uitschakelen van de centrale stoom gecondenseerd. Het water dat daardoor in de leidingen is blijven staan moet nu met lucht worden uitgeblazen.

Daarbij ontstaat inderdaad een fluitend geluid en kan stoom te zien zijn boven het dak van een deel van de centrale. Die stoom is kennelijk door mensen aangezien voor rook.

Sociale media
Niet alleen bij de centrale kwamen klachten binnen. Ook via de sociale media uitten omwonenden hun zorg en klacht over de fluittoon.

Netwerk
Als alles volgens plan verloopt kan de centrale vrijdagmiddag weer stroom maken en leveren aan het netwerk, zegt de veiligheidsexpert van AGF Suez.


Plaats reactie

Terug naar “Overige pieptonen/fluittonen”